Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

02 sierpnia 2020

Zawody w rocznicę Powstania Warszawskiego. Sprawdź wyniki

1 sierpnia pod patronatem I LO im. Stanisława Wyspiańskiego w Szubinie odbyły się #zawody rocznicowe - Powstanie Warszawskie 1944 Bullet Lidraughts Open w ramach III Mistrzostw I LO Szubin w Warcabach Stupolowych.

Grano tempem super błyskawicznym bullet z czasem 1 minuty na uczestnika. Rozgrywki przeprowadzono w systemie Arena w ciągu 1 godziny. Na listach startowych znaleźli się przedstawiciele Ukrainy, Belgii, Haiti i Polski, ale to ci ostatni zdominowali tabelę wyników końcowych. Tryumfował Szymon Polinceusz (LKS Grom Złota Dama Poczesna) z dorobkiem 54 punktów. Co najciekawsze 77% pojedynków zwycięzca rozegrał w czasie 30 sekund na partię - tempem HyperBullet. Oznaczało to wykonywanie średnio około 2 posunięć w ciągu 1 sekundy. Wicemistrzem został Kamil Białecki (SP 1 Szubin / I LO Szubin), który potwierdził predyspozycje w tej ekstremalnej dyscyplinie sportów umysłowych. Kamil zakończył zmagania z 50 punktami. Na najniższym stopniu podium uplasował się Jakub Papiernicki (LKS Unia Horyniec Zdrój), zdobywając 44 punkty. Miejsca czołowych warcabistów z naszego regionu przedstawiały się następująco: IV miejsce Piotr Szybowicz  (I LO Szubin / SzDK Szubin / MDK 1 Bydgoszcz), V miejsce Kacper Białecki  (SP 1 Szubin / I LO Szubin), VI miejsce Jan Chrząszcz (LZS Senet Janikowo), IX miejsce Alan Ufnal (SP 1 Szubin / SzDK Szubin / I LO Szubin), XIII miejsce Julia Rocławska (I LO Szubin).

Materiał: PS

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
Wypożyczalnia samochodów
Elewacje
Terminale płatnicze stacjonarne i mobilne
39PLN od 15zł/mcPLN
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
Fotokubek z kolorowym wnętrzem
24,90PLN
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)