Dziś mamy 27 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

20 stycznia 2020

Prowadził mimo zakazu. Mężczyzna niebawem usłyszy zarzuty

fot. archiwum

fot. archiwum

Podczas wspólnej służby na terenie gminy Sadki policjant i strażnik leśny zatrzymali # 30-latka, który wbrew sądowemu zakazowi prowadził motorower. Zatrzymany dostał zakaz dalszej jazdy i wezwanie na przesłuchanie. Niebawem usłyszy też zarzuty.

Zdarza się, że policjanci z Komisariatu Policji w Mroczy pełnią służby z przedstawicielami innych służb. Ostatnio funkcjonariusz mroteckiej „patrolówki” służbę pełnił wspólnie ze strażnikiem leśnym. Będąc w Witosławiu mundurowi zwrócili uwagę na motorowerzystę. 30-latek był im doskonale znany, a ponieważ funkcjonariusze wiedzieli, że sąd zakazał mu siadać „za stery” pojazdu, zatrzymali go do kontroli.

Sprawdzenie personaliów 30-latka w policyjnych systemach potwierdziło, że mieszkaniec sadkowskiej gminy ma na najbliższe 3 lata sądowy zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Kierowca dostał zakaz dalszej jazdy i wezwanie do stawiennictwa w komisariacie.

Niebawem 30-latek usłyszy zarzuty za złamanie postanowień sądu, za co grozi mu kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. O losach motorowerzysty zdecyduje sąd.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - KPP Nakło

Oceń artykuł: 11 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    Jh, w dniu 20-01-2020 19:01:13 napisał:

    Strazy lesnej ? Heahae

    odpowiedz

    • 3 (3)

    zuch, w dniu 21-01-2020 08:17:02 napisał:

    Jeszcze trochę i będą patrole mieszane typu,policjant+harcerz i każdy z nich będzie mógł zatrzymać pojazd do kontroli.Proponuję utworzenie jednostek ORMO jak przystało na państwo milicyjne o jakim marzy malutki Jaruś.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Meble kuchenne
Sprawdzanie zawieszenia pojazdu
Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Sprzedaż opon
Botox i kwas hialuronowy
Przewóz krajowy
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)