Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

13 października 2019

Pożar ugaszony. Komisja przeniosła się w inne miejsce

fot. LZ

fot. LZ

Jak już pisaliśmy, na terenie lokalu wyborczego w Królikowie wybuchł pożar. Na miejscu, poza # służbami obecny były władze Szubina oraz przedstawiciele delegatury okręgu bydgoskiego Państwowej Komisji Wyborczej.

Pożar w lokalu wyborczym zlokalizowanym w szkole podstawowej w Królikowie, wybuchł o godzinie 08:30. W sali gimnastycznej tej szkoły zapaliła się lampa oraz część sufitu. Na miejsce wezwano dwa zastępy straży pożarnej z JRG Szubin i OSP Królikowo. Obecny był także oficer operacyjny.

Strażacy przy pomocy drabiny ugasili pożar, zdemontowali lampę, odłączono także prąd. Przyczyną wybuchu pożaru było zwarcie instalacji elektrycznej. Podjęto decyzję o zmianie miejsca do głosowania. Komisja przeniosła się w inne miejsce na terenie szkoły.
W związku z tym zdarzeniem, pojawiły się wątpliwości czy głosowanie nie zostanie przedłużone. -Od godziny 08:30 do 09:13 lokal wyborczy był nieczynny. W czasie akcji gaśniczej w lokalu nie było głosujących. Zdarzenie to nie grozi przedłużeniem ciszy wyborczej na terenie całego kraju - przekazała nam Weronika Czarnecka urzędnik wyborczy gminy Szubin.

Cisza wyborcza trwa do godziny 21:00 o tej porze zostaną zamknięte wszystkie lokale wyborcze.

Oceń artykuł: 8 11

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (2)

    Zdzichu, w dniu 13-10-2019 17:36:30 napisał:

    3 zastępy zeby ugasić lampę szokk.....

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 0 (0)

    Jestem Zbigniew , Zbyniu, w dniu 14-10-2019 01:01:58 napisał:

    Bedzie powolana komisja ds ?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
Sypialnia w ciemnym, orzechowym kolorze
Usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych
od 50PLN
Skup i sprzedaż części
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
Bezpłatne kontrolowanie sprawności zawieszenia
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)