Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

13 stycznia 2020

Pijany wjechał do rowu. Kierowca miał aż 2 promile alkoholu

fot. archiwum

fot. archiwum

Za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości oraz spowodowanie # zdarzenia drogowego odpowie mieszkaniec nakielskiej gminy, który w nocy z soboty na niedzielę wjechał autem do przydrożnego rowu. Kierowca miał w organizmie aż 2 promile alkoholu.

Zgłoszenie o zdarzeniu drogowym na drodze wyjazdowej z Szubina miejscowa policja otrzymała w nocy z soboty na niedzielę (11/12.01.20). Patrol skierowany na miejsce zastał w rowie rozbitego peugeota, którego jak się okazało prowadził 29-letni mieszkaniec gminy Nakło. Kierowca ledwie trzymał się na nogach, zapewne za sprawą alkoholu, który miał w organizmie. Alkomat wykazał aż 2 promile. Z uwagi na doznane obrażenia 29-latek został przetransportowany do placówki medycznej, a auto, które prowadził zostało odholowane.

Mieszkaniec nakielskiej gminy nie uniknie odpowiedzialności. Kiedy wróci do zdrowia, usłyszy zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości oraz spowodowanie zdarzenia drogowego pod wpływem alkoholu. O karze dla niego zdecyduje sąd. Kierowcy grożą 2 lata więzienia.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - KPP Nakło

Oceń artykuł: 9 8

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • -1 (1)

    gość, w dniu 17-01-2020 12:29:56 napisał:

    Dożywotnio zabrać prawo jazdy i na 2 lata za kraty!!! Może wtedy się jeden z drugim opamięta!!!

    odpowiedz

    • 1 (1)

    Bladi laska, w dniu 17-01-2020 21:27:52 napisał:

    Co tu gadac .do potulic dozywocie I baja

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble młodzieżowe systemowe
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Sprawdzanie zawieszenia pojazdu
Zabieg parafinowy
Siłownia
Zabiegi dla panów
Botox zmarszczki lwie
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)