Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

30 marca 2020

Dzielnicowi zabezpieczyli towar bez akcyzy. 26-latek już usłyszał zarzuty

Szubińscy dzielnicowi zatrzymali 26-letniego mieszkańca Bydgoszczy, który przewoził #tytoń i papierosy bez polskich znaków akcyzy. Podejrzany naraził Skarb Państwa na kilka tysięcy złotych strat. Mężczyzna usłyszał już zarzuty.

W minioną sobotę (28.03.20) szubińscy dzielnicowi ustalili, że po terenie miasta przemieszcza się mercedes, w którym ma być przewożony towar bez polskich znaków akcyzy. Długo nie trwało jak, na jednej z ulic, mundurowi zatrzymali auto do kontroli.

Wkrótce okazało się, że dzielnicowi się nie mylili. W bagażniku mercedesa znaleźli 7 kg krajanki tytoniowej oraz 1 200 sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzy. Funkcjonariusze zabezpieczyli towar warty blisko 5 tys. zł, a 26-letni kierowca został zatrzymany.

Po nocy spędzonej w areszcie mieszkaniec Bydgoszczy usłyszał zarzuty z kodeksu karnego skarbowego. O jego dalszych losach będzie decydował sąd.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 4 7

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (6)

    Niezadowolony klijent, w dniu 30-03-2020 20:26:03 napisał:

    Czyli nielegalny handel kwitnie. Może warto się wziąźć za podrabiane ubrania. Polecam Solarium w Kcyni

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (3)
    • 2 (2)

    Szubinianin, w dniu 31-03-2020 09:04:27 napisał:

    A że policjant z Szubina nacpany na służbie latał to Pani Justyna już nie napiszę...

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Stół z blatem szklanym + krzesła
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Drukarki fiskalne Innova
2200PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Czytniki kodów kreskowych
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)