Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

20 stycznia 2020

Wielka radość z wygranej. Zaangażowanie dzieci dało efekty

fot. Jolanta Storzyńska

fot. Jolanta Storzyńska

Grupa Promyczki z Samorządowego Przedszkola nr 2 w Szubinie brała udział w # dwutygodniowym, pełnym zaangażowania i zabawy konkursie z tytułu Ogólnopolskiego programu Uczymy Dzieci Programować „Kartka, kalendarz adwentowy, Czekając na święta” – był zakodowany łańcuch, choinka, renifery, bombka…, a nawet świąteczny stół z algorytmem w tle.

Jednym słowem wspólnie spędzony z UDP grudniowy czas konstruktywnie, radośnie, pełen wyzwań pozwolił na zdobycie nagrody Minimaty do kodowania.

Ambasadorzy kodowania Anna Świć i Rafał Mitkowski podczas oceniania konursowych wyzwań brali pod uwagę pomysł na wykonanie kalendarza adwentowego, poprawność merytoryczną podczas układania kodów i programowania robotów Ozobotów oraz zaangażowanie dzieci i nauczycieli.

Promyczkom dopisywał ogromny zapał i radość podczas wykonywania zadań każdego dnia.

materiał: Jolanta Storzyńska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 66 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)