Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

07 października 2019

Otrzęsiny klas pierwszych. Tradycji stało się zadość

fot. A. Marchlewska

fot. A. Marchlewska

Zgodnie z tradycją, 2.10.2019r. w auli I Liceum Ogólnokształcącego im. S. Wyspiańskiego w # Szubinie odbyły się otrzęsiny klas pierwszych.

Przez trzy dni uczniowie przebierali się w przygotowane wcześniej stroje np. zgodne z modą z lat 80-tych czy postaci z bajek.

Podczas otrzęsin uczniowie klas pierwszych przebrani za koty, musieli poradzić sobie z różnymi zadaniami, wymyślonymi przez uczniów klasy drugiej, np.: z jedzeniem pączków bez oblizywania się, łowieniem ustami winogron w misce z mlekiem, tańcem z balonem, karmieniem drugiej osoby jogurtem (z zakrytymi oczami) oraz quizem o szkole.

Pierwszoklasiści poradzili sobie świetnie. Quiz wygrała klasa 1b, a zwycięzcami całej imprezy zostali uczniowie klas 1c oraz 1a, którzy przygotują otrzęsiny za rok. Trzymamy za nich kciuki i życzymy powodzenia!

materiał: A. Marchlewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 2 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)