Dziś mamy 13 czerwca 2025, piątek, imieniny obchodzą:

01 lipca 2021

Plener Rzeźbiarski w Brzózkach dobiegł końca. Była to już VI edycja

fot. Twórcze Brzózki

fot. Twórcze Brzózki

Od 23 do 27 czerwca gościliśmy w# Brzózkach czterech rzeźbiarzy.

Byli to: Bogumiła i Ireneusz Caniboł ze wsi Skrbeńsko na Śląsku, Stanisław Panfil z Mogilna oraz Roman Kiełb z Janikowa. Tematem tegorocznego pleneru były postacie aniołów. Już niebawem znajdą swoje miejsca w pobliżu lub na terenach czterech okolicznych cmentarzy (dwa w Brzózkach i dwa w Turze). Fotograficzną relację z poczynań tegorocznych twórców przygotowała Kasia Oszust z Brzózek.

Materiał: Twórcze Brzózki

Oceń artykuł: 7 13

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (12)

    Art, w dniu 01-07-2021 16:15:09 napisał:

    Swietne

    odpowiedz

    • 4 (12)

    K, w dniu 01-07-2021 16:47:29 napisał:

    Piękne rzeźby, chętnie bym widział w swoim ogrodzie.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
Rejestracja BDO
500PLN
Ewidencja Importu Aut
2400 zł / rokPLN
Konstrukcje stalowe
Korzystanie ze środowiska
500PLN
Audyt środowiskowy
3000PLN
Ramki ślubne
39,90 zł PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
0

Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!

(czytaj więcej)
0

Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.

(czytaj więcej)
0

Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.

(czytaj więcej)
0

Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.

(czytaj więcej)