Mieszkaniec Szubina skarży się na # brak miejsc gdzie można by zaparkować samochód. Ma pewną propozycję, jak ten problem rozwiązać.
Publikujemy treść nadesłanej do naszej redakcji wiadomości:
Proponuję, wzorem innych miast, wprowadzić opłaty za parkowanie przy ulicy. Mieszkańcy osiedli, jeśli nie mają swojego podwórka, powinni mieć opcję wykupu abonamentu za parkowanie przy ulicy w obrębie swojego osiedla. np. 200zł/rok za 1szy samochód, 300zł/ 2 samochody i.t.d. Dla nie-mieszkańców opłata godzinowa w parkomatach.
Takie rozwiazanie opróżnia ulice i chodniki z samochodów aż o 70%!. Parkowanie na swoim terenie jest oczywiście bezpłatne.
Skłoni to właścicieli nieruchomości do posprzątania podwórek i wjazdów tak, aby zrobić miejsce dla swoich samochodów, które teraz zagracają ulice.
No tak, mieszkańcy powykupują sobie miejsca i będą ciągle stać. Jakby nie mogli wjeżdżać na podwórko. Potem szukaj jakiegoś wolego miejsca jak jesteś z poza miasta
Właściciel samochodu zajmującego jezdnię notorycznie, powinien płacić i tyle. Jezdnia nie jest własnością parkującego bo akurat tam stoi jego dom, natomiast jego pojazd utrudnienia ruch pozostałym praktycznie zawsze.
Pitek Antropus, w dniu 30-05-2025 20:43:53 napisał:
Notorycznie to jest zastawiona ul. Kościuszki, Winnica, Grudzielskiego, gdzie jest wielki parking. Opakowaniu na centymetry przy przejściach dla pieszych nie wspomnę. Polucja udaje, że tego nie widzi i śpi za garażami albo na Wesółce : - (
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
Komentarze (10) Zgłoś naruszenie zasad
mariusz, w dniu 23-05-2025 14:32:51 napisał:
odpowiedz
Robcio, w dniu 23-05-2025 15:18:19 napisał:
odpowiedz
Adam, w dniu 23-05-2025 15:40:14 napisał:
odpowiedz
XYZ, w dniu 23-05-2025 15:44:58 napisał:
odpowiedz
Roman, w dniu 23-05-2025 15:47:53 napisał:
odpowiedz
Patryk, w dniu 23-05-2025 16:57:01 napisał:
odpowiedz
dziękuję, w dniu 23-05-2025 18:29:53 napisał:
odpowiedz
Ak, w dniu 23-05-2025 20:50:45 napisał:
odpowiedz
Pitek Antropus, w dniu 30-05-2025 20:43:53 napisał:
odpowiedz
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!