Dziś mamy 24 października 2020, sobota, imieniny obchodzą:

28 września 2020

Zofia Kalka, Jakub Kalka oraz Oliwia Jechna wygrywają w Białych Błotach

fot. Piotr Krzywdziński

fot. Piotr Krzywdziński

W Białych Błotach odbyły się trzecie zawody Lekko Atletyczne Dzieci w ramach Grand Prix #Pomorza – Kujaw – Pałuk, w których udział wzięło 22 zawodników Uczniowskiego Klubu Biegacza.

Udział zawodników UKB Szubin można uznać za udany, którzy zdobyli łącznie 15 medali, w tym 3 złote, 5 srebrnych oraz 7 brązowych. Do wyróżniających wyników osiągniętych przez zawodników UKB Szubin należą Oliwi Jechny na dystansie 600 m, Jakub Kalka na dystansie 600 m, Mateusza Echaust na dystansie 300 m oraz Natalii Staśkiewicz na dystansie 200 m którzy pobili swoje rekordy życiowe.

Medaliści UKB Szubin

Złote medale
- Zofia Kalka 2010 rok 600 m 2.10,58 sek.
- Oliwia Jechna 2008 rok 600 m 1.56,02 sek. rekord życiowy
- Jakub Kalka 2007 rok 600 m 1.46,28 sek. rekord życiowy

Srebrne medale
- Maja Hofman – Kamińska 2011 rok 200 m 44,69 sek.
- Zofia Kalka 2010 rok skok w dal 3,36 m
- Oliwia Jechna 2008 rok skok w dal 4,42 m
- Mateusz Langer 2007 rok 300 m 47,09 sek.
- Roksana Habera 2007 rok rzut piłeczką 31,10 m

Brązowe medale
- Anastazja Kwiatkowska 2011 rok 60 m 10,15 sek.
- Anastazja Kwiatkowska 2011 rok skok w dal 3,53 m
- Oliwia Fyda 2010 rok 200 m 38,42 sek.
- Zofia Nowak 2009 rok rzut piłeczką 18,10 m
- Dominik Wiśniewski 2008 rok 300 m 52,78 sek.
- Anna Winkowska 2007 rok skok w dal 4,38 m
- sztafeta 4 x 100 m w składzie Dominik Wiśniewski, Jakub Kalka, Maciej Sobczak oraz Mateusz Langer

Wartościowe wyniki uzyskali
- Natalia Staśkiewicz młodziczka 200 m 27,35 sek. rekord życiowy
- Mateusz Echaust młodzik 300 m 44,49 sek. rekord życiowy

Materiał: Piotr Krzywdziński

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Produkty instax
od 37,90PLN
Remonty mieszkań
Masaż leczniczy
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Meble łazienkowe
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Rolki termiczne
0,69PLN 0,49PLN
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)