Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

05 sierpnia 2020

Zatrzymali go do kontroli drogowej. W samochodzie miał narkotyki

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

Nakielscy policjanci zatrzymali do kontroli# drogowej 20-letniego kierowcę. W trakcie kontroli, funkcjonariusze ujawnili w aucie kilkanaście gramów amfetaminy i marihuany. Kolejne narkotyki zostały zabezpieczone w domu mężczyzny. 20-latkowi grożą 3 lata więzienia, a o jego losie zdecyduje sąd.

Wczoraj (04.08.20) policjanci nakielskiej prewencji zatrzymali na jednej z miejskich ulic do kontroli drogowej fiata. Podczas  wykonywania kontroli przewożonego bagażu oraz kontroli osobistej, mundurowi znaleźli u kierowcy woreczki strunowe z zawartością narkotyków. Wstępne badania narkotesterem wykazały, że zabezpieczone substancje to marihuana i amfetamina.

W trakcie dalszych czynności kryminalni ujawnili kolejne narkotyki. Tym razem w domu 20-latka. Ogółem funkcjonariusze zabezpieczyli ponad 30 gramów środków odurzających.

Jeszcze tego samego dnia podejrzany usłyszał zarzuty z ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. Za posiadanie środków odurzających 20-latkowi grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności. Sprawa niebawem zostanie przekazana do sądu.

Materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz - p.o. Oficera prasowego KPP Nakło nad Notecią         

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • -1 (3)

    Poncjusz , w dniu 05-08-2020 16:58:21 napisał:

    30g? Osz.... K.. Wa, na krzyż z nim

    odpowiedz

    • 10 (10)

    propozycja!, w dniu 05-08-2020 20:46:49 napisał:

    Proponuję zamknąć go na tydzień w chlewni w Królikowie.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    On, w dniu 16-08-2020 22:50:26 napisał:

    Szymon? Sąsiedzi proszą abyś przestał ćpać.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Ryzyko zawodowe
od 100PLN
Botox zmarszczki lwie
Deska elewacyjna
Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Szafy przesuwne
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Drobne naprawy
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)