Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

26 lutego 2020

Tydzień Kolorów. Tematem przewodnim były spotkania z ciekawymi ludźmi

fot. Samorządowe Przedszkole nr 3 Szubin

fot. Samorządowe Przedszkole nr 3 Szubin

W dniach od 17.02.2020 do 21.02.2020 w Samorządowym Przedszkolu nr 3 w Szubinie #odbył się Tydzień Kolorów.

Tematem przewodnim były spotkania z ciekawymi ludźmi. Poniedziałek rozpoczął się mixem kolorów, czyli balem karnawałowym, podczas którego, dzieci przebrane były za różne postaci z bajek.

Wtorek był dniem białym. Tego dnia gościliśmy Panią Martę Michałowską – technika dentystycznego, która opowiedziała nam jak prawidłowo dbać o zęby oraz przygotowała dla nas przepyszne soki owocowe.

Środa była dniem czerwonym. Naszym gościem była Pani Angelika Rutkowska – ratownik medyczny. Dzieci nauczyły się podstawowych zasad udzielania pierwszej pomocy.

Czwartek był dniem żółto – pomarańczowym. Naszym gościem był Pan Marcin Gąsiorowski - instruktor Zumby Fitness i Zumby Kids, który porwał nas do tańca i zapoznał z tajnikami zumby.

Piątek był dniem zielonym. Odwiedzili nas Pan Jakub Sokołowski – leśniczy z Nadleśnictwa Szubin, który opowiedział o swoim zawodzie i zwierzętach leśnych. Natomiast Pani Patrycja Machoń - pracownik ds. Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Nakle nad Notecią, opowiedziała nam jak prawidłowo powinniśmy się odżywiać.

Przybyłym gościom serdecznie dziękujemy za przybycie i opowieści o swoich pasjach. Mamy nadzieję, że kolorowy tydzień podobał się wszystkim dzieciom. Następne spotkanie z kolorami już za rok.

Materiał: Samorządowe Przedszkole nr 3 Szubin

Oceń artykuł: 4 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble młodzieżowe systemowe
Sporządzanie listy płac
od 50PLN
Remonty mieszkań
Fotokubek z łyżeczką i kolorowym wnętrzem
34,90PLN
Zabiegi odmładzające
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych
od 50PLN
Budowa domu pod klucz
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)