Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

31 marca 2020

Turnieje warcabowe online. Podsumowanie kolejnych rozgrywek

fot. Piotr Szybowicz

fot. Piotr Szybowicz

W Bydgoszczy zorganizowano 94. Turniej Warcabowy Online MDK 1 z udziałem# 19 uczestników. Grano 7 rund przy wykorzystaniu systemu szwajcarskiego z czasem 10 minut na zawodnika.

Z niewiadomych przyczyn zawody ponownie odwiedziło dwóch Portugalczyków, którzy jak na faworytów przystało zajęli miejsca na podium. Miłym akcentem championatu były odwiedziny znanego polskiego warcabisty GKS Diagram Mińsk Mazowiecki - K+ Marka Knioły. Cieszy udział pierwszego przedstawiciela klubu UKS Presto Włocławek.

W grupie juniorów miejsca na podium zajęli: I miejsce Dawid Gotowski (MDK 1 Bydgoszcz / Unisław) 10/14, II miejsce Oskar Dudka (MDK 1 Bydgoszcz) 8/14, III miejsce Olaf Jagodziński (I LO Szubin) 8/14.

W grupie juniorek medale wywalczyły: I miejsce Julia Kowalska (MDK 1 Bydgoszcz) 10/14, II miejsce Melisa Kowalska (MDK 1 Bydgoszcz) 7/14, III miejsce Sandra Ufnal (SP 1 Szubin / SzDK Szubin) 7/14.

W zawodach uczestniczyli także: II miejsce w klasyfikacji ogólnej Piotr Szybowicz (I LO Szubin, MDK 1 Bydgoszcz, SzDK Szubin) 11/14, Kamil Białecki (SP 1 Szubin), Alan Jagodziński (I LO Szubin), Kacper Białecki (SP 1 Szubin), Alan Ufnal (SP 1 Szubin / SzDK Szubin).

W Bydgoszczy zorganizowano także internetowy 93. Turniej Warcabowy Online MDK 1. Grano 7 rund - mecz i rewanż przy wykorzystaniu systemu szwajcarskiego z czasem 10 minut na zawodnika. Oznacza to, iż tym razem trzeba było rozegrać aż 14 pojedynków. Dodatkowo rywalizowano z losowym ustawieniem początkowej pozycji, zgodnie z regułami panującymi na mistrzostwach Polski czy świata.

Medaliści w grupie juniorów: I miejsce Dawid Gotowski (MDK 1 Bydgoszcz / Unisław) 9/14, II miejsce Jakub Budzyński (MDK 1 Bydgoszcz) 8/14, III miejsce Filip Gotowski (MDK 1 Bydgoszcz / Unisław) 7/14.

Medalistki w grupie juniorek: I miejsce Melisa Kowalska (MDK 1 Bydgoszcz) 8/14, II miejsce Sandra Ufnal (SP 1 Szubin / SzDK Szubin) 7/14, III miejsce Julia Kowalska (MDK 1 Bydgoszcz) 5/14.

W zawodach uczestniczyli także: Piotr Szybowicz (I LO Szubin, MDK 1 Bydgoszcz, SzDK Szubin), Filip Czerwiński (SzDK Szubin / SP 2 Szubin), Kacper Białecki (SP 1 Szubin), Alan Ufnal (SzDK Szubin / SP 1 Szubin), Kamil Białecki (SP 1 Szubin).

Materiał: Piotr Szybowicz

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)