Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

03 sierpnia 2020

Szachiści w lidze krajów arabskich. Udział wzięło 109 osób

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

Szachiści walczą w coraz ciekawszych# rozgrywkach międzynarodowych. 2 sierpnia zawodnicy drużyny I LO w Szubinie wystąpili w lidze krajów arabskich تحدي فرق الشطرنج الثانية , którą zorganizował Aeiad Omar Alkhatep z Syrii.
Alan JagodzińskiOlaf JagodzińskiDamian Kamiński i Piotr Szybowicz bronili barw klubu Sudan z afrykańskiego państwa Sudan. Do ogólnej punktacji wliczano 5 najlepszych wyników uzyskanych przez szachistów danego zespołu. Dzięki Polakom Sudan zajął III miejsce, a największy wkład do rezultatu drużyny wnieśli: Damian Kamiński - 59 punktów, Olaf Jagodziński - 46 punktów, Piotr Szybowicz - 42 punkty, Omar Alzain - 39 punktów, Alan Jagodziński - 36 punktów.
 
Na listach startowych znalazło się 10 arabskich klubów, a końcowa klasyfikacja przedstawiała się następująco: I miejsce Yemen Team (Jemen) - 265 punktów, II miejsce Chess Lover Q8 (Kuwejt) - 223 punkty, III miejsce Sudan (Sudan) - 222 punkty, IV miejsce Chess Club 999 (Egipt) - 163 punkty, V miejsce مجموعة عشاق الشطرنج (Syria) - 152 punkty, VI miejsce Libya Team (Libia) - 78 punktów, VII miejsce The Arab Team (Maroko) - 62 punkty, VIII miejsce الاردن (Jordania) - 55 punktów, IX miejsce The U2200 Arab (Maroko) - 3 punkty, X miejsce البـــــط العـــــــــــــوام (Palestyna) - 0 punktów. Grano systemem Arena, tempem błyskawicznym 3+0 w czasie 2 godzin. W lidze zagrało 109 szachistów, a klub Sudan reprezentowało łącznie 16 graczy.
 
Materiał: PS
Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Test amortyzatorów
Meble łazienkowe
Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności zawieszenia
Konstrukcje stalowe
Zezwolenie na zbieranie odpadów
od 2000PLN
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)