Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

16 lutego 2020

Spotkanie najmłodszego pokolenia z najstarszym. Wspólna zabawa

fot. Jolanta Storzyńska

fot. Jolanta Storzyńska

Promyczki z Samorządowego Przedszkola nr 2 w Szubinie zaprosiły grupę Seniorów z klubu# Aktywni Razem na walentynkowy bal.

Były daltońskie zadania z instrukcją: podpisy na wyciętej dłoni z papieru zacnych gości (najstarsza Pani miała ponad 90 lat i była prababcią Nikodema, była też prababcia Maćka) oraz przechodzenie przez koło hula-hop bez odrywania rąk, a także układanie kubeczków w wieżę z użyciem kartki papieru. Wszyscy mogli sprawdzić swoje talenty taneczne połączone z instrumentalizacją kubeczkami, pałeczkami do rytmu, w tańcu z balonami w długim wężu.

W naszym przedszkolu promujemy zdrowe odżywianie, zatem podczas poczęstunku zarówno dzieci jak i goście raczyli się owocami. Było to nasze kolejne integracyjne, udane spotkanie, tym razem walentynkowe.

Wszyscy byli zachwyceni uroczystością, podczas której okazywali sobie troskę, szacunek i serdeczność. Walentynkowy, daltoński czas zabawy pokazał, jak ważna jest relacja, współpraca i odpowiedzialność podczas wielopokoleniowego spotkania. Na do widzenia usłyszałam miłe słowa: "aby dalej tak wesoło i z oddaniem organizować spotkania"- takie słowa uskrzydlają.

Materiał: Jolanta Storzyńska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 9 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)