Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

20 listopada 2019

Ślubowanie, awanse i nagrody. Uroczysty apel strażaków

fot. MM

fot. MM

20 listopada na placu Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w # Nakle zorganizowano uroczysty apel, podczas którego złożone zostało ślubowanie jednego z strażaków. Ponadto wręczono awanse na wyższe stopnie służbowe oraz nagrody pieniężne.

Uroczystość rozpoczęła się od odegrania Mazurka Dąbrowskiego, po czym głos zabrał komendant KP PSP w Nakle Sławomir Reszkowski. Następnie strażak Adam Wałęga, pełniący służbę w PSP od 1 października 2019 roku oficjalnie złożył ślubowanie przed komendantem.

Z okazji Narodowego Święta Niepodległości innym strażakom nadano wyższe stopnie służbowe. Komendant Główny PSP rozkazem personalnym z dnia 6 listopada bieżącego roku nadał aspirantowi Zbigniewowi Kujawie stopień starszy aspirant. Ponadto Kujawsko-Pomorski Komendant Wojewódzki PSP rozkazem personalnym z dnia 7 listopada 2019 roku nadał ogniomistrzowi Ireneuszowi Gródkowskiemu stopień starszy ogniomistrz.

Następnym punktem uroczystości było wręczenie nagród pieniężnych w uznaniu za wzorowe wykonywanie obowiązków służbowych, które otrzymali: ogniomistrz Marcin Mucha, młodszy ogniomistrz Katarzynka Krzoska i starszy sekcyjny Mieszko Błasiak, a nagrodę jubileuszową za 25 lat pracy i służby w PSP otrzymał młodszy kapitan Marcin Gajewski.

Akty nominacji na wyższe stopnie oraz nagrody pieniężne wręczył strażakom bryg. Sławomir Reszkowski w asyście starosty nakielskiego Tadeusza Sobola.

Oceń artykuł: 13 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (3)

    Sasiadka, w dniu 21-11-2019 01:11:04 napisał:

    Katarzynakaaa!!! Gratulacje!!!

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Emeryt mundurowy, w dniu 21-11-2019 10:32:14 napisał:

    A ta Pani w szpileczkach to pewnie wyższy stopień oficerski otrzymała.Pięknie wygląda w tych szpileczkach między mundurowymi.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Baterie
od 0,90PLN
Fotokubek z łyżeczką i kolorowym wnętrzem
34,90PLN
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności ustawienia świateł
Szafy przesuwne
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Zabiegi odmładzające
Stół rozkładany + 6 krzeseł
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)