Dziś mamy 31 maja 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

25 lipca 2018

Ruszył konkurs na najlepsze atrakcje turystyczne. Zgłoszenia do 31 sierpnia

fot. Łukasz Piecyk

fot. Łukasz Piecyk

Ruszyła 16. edycja konkursu Polskiej Organizacji Turystycznej na „Najlepszy Produkt #Turystyczny – Certyfikat POT”. Koordynatorem etapu regionalnego jest Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna. Zgłoszenia można nadsyłać do 31 sierpnia.

Celem konkursu jest podnoszenie jakości i konkurencyjności oferty turystycznej poprzez kreowanie produktów, które nie tylko wyróżniają się atrakcyjnością turystyczną, ale są też nowatorskie, przyjazne turystom i dające wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. Przy ocenie kandydatur brane są pod uwagę m.in. dostępność dla turysty, wykorzystanie nowoczesnych technologii i innowacji w rozwoju produktów. Certyfikaty Polskiej Organizacji Turystycznej stanowią rekomendację i gwarancję usług na najwyższym poziomie. Podnoszą rangę produktu turystycznego, wzmacniają pozycję w ofertach dla klientów. Odgrywają rolę marketingowego atutu w prowadzonych kampaniach promocyjnych.

Certyfikaty POT przyznawane są produktom turystycznym w pięciu kategoriach:

Wydarzenie cykliczne;
Pakiet usług turystycznych – Impreza turystyczna;
Obiekt;
Szlak;
Miejsce – obszar.

Produkty turystyczne zgłoszone do konkursu ubiegają się o cztery rodzaje Certyfikatów. Najbardziej prestiżowym, którego wybór wzbudza najwięcej emocji jest Złoty Certyfikat, który może otrzymać produkt turystyczny nie wcześniej niż po upływie trzech lat od daty otrzymania Certyfikatu POT. Nagrodą dla zdobywcy Złotego Certyfikatu POT jest kampania promocyjna o wartości nie niższej niż 100 tys. złotych.

Kapituła konkursowa może także wyróżnić Certyfikatem Specjalnym produkty turystyczne zlokalizowane w małych ośrodkach, posiadające obiecujący potencjał rozwojowy. Głos w konkursie POT mają także użytkownicy sieci i mediów społecznościowych. Tworzą oni co roku rodzaj ogólnopolskiej kapituły konkursowej. Kierując się subiektywną oceną odwiedzanych miejsc i wrażeniami z udziału w wydarzeniach, wybierają jeden produkt nagrodzony Certyfikatem Internautów.

Wszystkie certyfikowane produkty turystyczne zostają objęte programem promocyjnym Polskiej Organizacji Turystycznej.

Zgłoszenia konkursowe na konkurs.pot.gov.pl/konkurs

W ubiegłym roku laureatami konkurs z naszego województwa zostały toruńskie Żywe Muzeum Piernika (Złoty Certyfikat) oraz bydgoskie Muzeum Mydła i Historii Brudu.

materiał: Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna I Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    xxx, w dniu 25-07-2018 17:30:42 napisał:

    Kcynia pod Merkurym

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Masaż gorącymi kamieniami
Fotokubek magiczny
29,90PLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Sprzedaż opon
Meble kuchenne
Produkty instax
od 37,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)