Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

10 października 2018

Pijany kierowca próbował „zjechać” z oczu policjantom. Jego zachowanie oceni sąd

fot.archiwum

fot.archiwum

Prawie dwa promile alkoholu miał w organizmie kierowca forda mondeo# zatrzymany przez policjantów z szubińskiej „patrolówki” w Godzimierzu. 39-latek już usłyszał zarzuty. Sprawę rozstrzygnie sąd.

Policjanci z szubińskiego ogniwa prewencji podczas patrolu Godzimierza, zwrócili uwagę na forda mondeo, którego kierowca, jak tylko dostrzegł radiowóz, zjechał na zatokę autobusową. Mężczyzna sprawiał wrażenie, jakby chciał „zjechać” z oczu mundurowym.

Takie zachowanie siedzącego za kierownicą 39-latka było podstawą, aby skontrolować auto. Tak też się stało. Szybko potwierdziło się, że kierowca forda miał powody, aby uniknąć spotkania z mundurowymi. Policjanci podczas rozmowy z nim wyczuli alkohol. To, że mieszkaniec gminy Mrocza był pijany potwierdziło przeprowadzone badanie alkomatem. Urządzenie wykazało w organizmie kierowcy prawie 2 promile alkoholu. Podejrzany dochodził do siebie w domu.

Zebrany w sprawie materiał dowodowy, pozwolił na przedstawienie 39-latkowi zarzutu za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości. Za przestępstwo to kodeks karny przewiduje karę do 2 lat pozbawienia wolności. Zachowanie kierowcy forda oceni sąd.

Materiał: Mł. asp. Justyna Andrzejewska  Oficer prasowy  KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (2)

    Gość, w dniu 10-10-2018 19:31:08 napisał:

    Pijany kierujący pojazdem to kanalia i potencjalny morderca na drodze. ZERO litości dla takich b....ów!!!

    odpowiedz

    • 0 (0)

    koleś, w dniu 11-10-2018 23:12:41 napisał:

    to jest recydywa może właśnie kara więzienia coś w tym człowieku zmieni, mówią że z wiekiem człowiek mądrzeje ale nie w tym przypadku

    odpowiedz

    • 0 (0)

    koleś, w dniu 11-10-2018 23:15:06 napisał:

    no i w takich przypadkach powinno być opublikowane zdjęcie kierowcy aby było mu wstyd za to co robi szczęście tylko że nie stała się tragedia

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Pokój dzienny/ jadalnia
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
Meble pokojowe
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Fotokubek magiczny
29,90PLN
Kalkulatory
od 6,90PLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Remonty mieszkań
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)