Dziś mamy 29 marca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

27 stycznia 2020

Odliczanie do matury rozpoczęte. Za uczniami ZST bal studniówkowy!

fot. pow.

fot. pow.

Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych w Kcyni oficjalnie rozpoczęli odliczanie do matury.

Dnia 24 stycznia 2020 r. w sali ,,Alma” w Damasławku odbył się Bal Studniówkowy uczniów klasy trzeciej Liceum Ogólnokształcącego im. K. Libelta oraz czwartej Technikum Ekonomiczno-Informatycznego ZST w Kcyni. Gości powitali konferansjerzy: Milena Smorga oraz Maciej Starzomski, a pani Dyrektor Katarzyna Kluczyńska dokonała oficjalnego otwarcia uroczyści. W wystąpieniu pani Dyrektor nie zabrakło podziękowań dla rodziców i grona pedagogicznego za trud włożony w wychowanie młodzieży oraz dla Burmistrza Kcyni, pana Marka Szarugi, za wspieranie   Szkoły.  Tegorocznym abiturientom natomiast życzyła wspaniałych chwil podczas balu oraz spełnienia marzeń i powodzenia w realizacji zamierzonych celów.

Następnie głos zabrał włodarz gminy pan Marek Szaruga. W oficjalnej części uczniowie podziękowali rodzicom, wychowawcom oraz całemu gronu pedagogicznemu, wręczyli im kwiaty i upominki. Aby tradycji stało się zadość, maturzyści wraz z wychowawczyniami: panią Katarzyną Kluczyńską i Aliną Kowalską oraz panią Joanną Krzoska odtańczyli Poloneza.

Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że ten bal był wyjątkowy! Potwierdzeniem tego, że zabawa była udana, był fakt, że młodzież nie schodziła ani na chwilę z parkietu aż do białego rana. Dziękujemy rodzicom za opiekę i wkład finansowy, przybyłym gościom, obsłudze sali ,,Alma” w Damasławku, DJowi panu Rafałowi Magdziarz, kamerzyście panu Romanowi Janowskiemu i jego córce pani fotograf. To był bal jedyny w swoim rodzaju i na pewno pozostanie w naszych wspomnieniach i sercach na długo.

materiał: Alina Kowalska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 11 18

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Chodź, pomaluj swój świat… na zielono. Apetyczne przepisy na Dzień Szpinaku

Świętować można z różnych okazji. Boże Narodzenie jednoznacznie kojarzy się z #czerwonym barszczem i zupą grzybową, a Wielkanoc to świetny pretekst do zajadania się żurem i jajkami na tysiąc sposobów. Kalendarz jest jednak wypełniony wieloma innymi, smakowitymi datami. Wiedzieliście, że 26 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szpinaku? Najwyższa pora dać temu liściastemu specjałowi zielone światło w kuchni!

(czytaj więcej)
0

Co robić z dziećmi w domu? Wspólnie pieczmy słodkości!

Co robić z dzieciakami, które więcej czasu spędzają w domu? Istnieje wiele pomysłów na to, #jak w prosty i przyjemny sposób zorganizować czas, angażując także najmłodszych. Jedną z przyjemniejszych aktywności, która pozwoli nam na działanie zespołowe, jest wspólne pieczenie słodkości – a efekty, och, będą pyszne! Oto garść inspiracji na proste w przygotowaniu i smaczne wypieki, które możemy przyrządzić wspólnie z najmłodszymi.

(czytaj więcej)
0

"Odkażanie" koronawirusa po polsku. W izolacji coraz częściej sięgamy po alkohol

Butelka wódki, kilka piw i ze dwa wina – to dla żony. Będzie na zapas” – mówi, stojąc w kolejce #w monopolowym. Ale robi to także następnego dnia… Pandemia koronawirusa i związana z nią kwarantanna staje się dla wielu Polaków pułapką. W wyniku izolacji częściej sięgają po alkohol i piją znacznie większe jego ilości. Podczas gdy np. władze departamentu Aisne w północno-wschodniej Francji wydają zakaz sprzedaży alkoholu w związku z epidemią Covid-19, w Polsce sklepy monopolowe pospiesznie i na bieżąco uzupełniają braki w asortymencie.

(czytaj więcej)
0

Co robić w czasie kwarantanny? Mamy dla Was kilka propozycji

Minęło już kilka tygodni odkąd ogłoszono w Polsce stan zagrożenia epidemicznego. W tym# czasie wielu z nas pozostaje w domach. Co robić żeby nie zwariować? Jak wypełnić sobie czas w przysłowiowych "czterech ścianach"?

(czytaj więcej)