Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

25 lutego 2020

Dzieci odwiedziły stolarnię. Poznały pracę stolarza

fot. Sylwia Krajewska

fot. Sylwia Krajewska

W środę, 19 lutego dzieci z grupy „Biedronki” miały okazję uczestniczyć w zajęciach technicznych w stolarni Zakładu# Poprawczego w Szubinie.

Dzieci poznały pracę stolarza i przy pomocy wychowanków zakładu wykonały drewniane zajączki, które następnie pomalowały według własnego pomysłu. Dodatkową niespodzianką dla dzieci były karmniki dla ptaków, które otrzymała każda grupa z oddziałów przedszkolnych.

Dziękujemy Panu Tomaszowi Kmieciowi i wychowankom zakładu za możliwość uczestnictwa w tej ciekawej formie zajęć.

Materiał: Magda Błażyńska i Sylwia Krajewska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)