Dziś mamy 27 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

16 stycznia 2020

Bydgoszcz walczy o tytuł Najlepszego Europejskiego Celu Podróży

Fot. Tymon Markowski

Fot. Tymon Markowski

Bydgoszcz to jedyne polskie miasto nominowane do udziału w prestiżowym konkursie #o tytuł -Najlepszy Europejski Cel Podróży 2020 (European Best Destination 2020), o który ubiegają się m.in. Praga, Madryt, Wiedeń czy Rzym.

Warto włączyć się w walce o dobry wynik Bydgoszczy, która od lat świadomie zwraca się ku rzece i zaprasza turystów do odkrywania swego przemysłowego dziedzictwa. Szlak Wody Przemysłu i Rzemiosła TeH2O ma w kolekcji aż 3 Certyfikaty Polskiej Organizacji Turystycznej (Wyspa Młyńska, Muzeum Mydła, Exploseum)!

Konkurs organizowany jest od 2009 roku przez międzynarodową organizację z siedzibą w Brukseli, której celem jest promocja kultury i turystyki w Europie. Bydgoszcz znalazła się wśród 20 celów podróży wybranych przez EBD: Rzym, Rotterdam, Sibiu, Ateny, Berlin, Colmar, Menorca, Tbilisi, Praga, Cork, Heviz, Wiedeń, Paryż, Rochefort, Rijeka, Madryt, Cascais, Reykjavik, Namur. Głosowanie trwa od 15 stycznia do 5 lutego 2020 roku. Z jednego IP można oddać tylko 1 głos na tydzień.

Głosuj na Bydgoszcz tutaj

Polskie miasta, które w ostatnich latach brały udział w konkursie to Gdańsk – III miejsce (2017); Wrocław – I miejsce (2018); Poznań – V miejsce (2019).

Materiał: Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu

Oceń artykuł: 9 9

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (5)

    Teresa, w dniu 16-01-2020 16:40:10 napisał:

    Już jeden do Bydgoszczy łodzią przypłynął to przez rok nie mógł wrócić.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Ewa, w dniu 17-01-2020 17:39:52 napisał:

    Piękna bydgoszcz mała Szwecja pozdrawiam

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Terminale płatnicze stacjonarne i mobilne
39PLN od 15zł/mcPLN
Oczyszczanie twarzy
Sprawdzanie geometrii kół
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Usługi transportowe
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Narożniki
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)