Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

19 listopada 2018

Areszt dla podejrzanego o usiłowanie rozboju. 34-latek stanie przed sądem

fot.pow

fot.pow

Niespełna pół godziny potrzebowali szubińscy „patrolowcy”#, aby zatrzymać 34-latka podejrzanego o usiłowanie rozboju, do jakiego doszło na przystanku autobusowym w Kołaczkowie. Decyzją sądu podejrzany został aresztowany na 2 miesiące.

Zgłoszenie o usiłowaniu rozboju dyżurny szubińskiego komisariatu odebrał w środę (14.11.18) przed 23.00. Na przystanek autobusowy do Kołaczkowa, gdzie miało dojść do przestępstwa zostali skierowani szubińscy „patrolowcy”. Mundurowi w rozmowie z pokrzywdzoną ustalili, że oczekując na autobus została zaatakowana przez nieznanego mężczyznę. Sprawca szarpiąc kobietę próbował wyrwać jej wart 700 złotych telefon. Pokrzywdzonej udało się uciec i powiadomić o wszystkim policję.

Do Kołaczkowa dyżurny skierował „patrolowców”, którzy już po niespełna 30 minutach zatrzymali na terenie miejscowości mężczyznę odpowiadającego opisowi przekazanemu przez pokrzywdzoną. 34-latek został przewieziony do Nakła i trafił do celi policyjnego aresztu.

W piątek (16.11.18) policjanci doprowadzili podejrzanego do prokuratury, gdzie usłyszał zarzut usiłowania rozboju. Oskarżyciel wystąpił też z wnioskiem o tymczasowe aresztowanie 34-latka i decyzją sądu najbliższe dwa miesiące spędzi w areszcie. Zgodnie z kodeksem karnym za rozbój grozi kara nawet 12 lat pozbawienia wolności.

materiał: Mł. asp. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 6 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (6)

    Koks, w dniu 19-11-2018 18:13:05 napisał:

    Ale kozak miał szczęście że na mnie nie trafił bo bym mu twarz skorygował.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 3 (3)

    resocjalizator, w dniu 20-11-2018 01:13:07 napisał:

    Zamknąć i nie wypuszczać i jeszcze do roboty pogonić a nie tylko siłka i PS4 lub xbox w zakładzie. A i to jeszcze nie pasuje bo skargi ciągle piszą ,że zupka była za słon itd.. Tego patolstwa się tyle namnożyło, a podobno tak jest fajnie w kraju?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Bezpłatne kontrolowanie sprawności zawieszenia
Meble łazienkowe
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Kwasy...
Wypożyczalnia samochodów
Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
Oczyszczanie twarzy
Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)