Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

07 sierpnia 2020

117 turniej warcabów stupolowych. III miejsce dla Kacpra Białeckiego

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

Dominikana, Haiti, Turcja, Francja i Polska były# reprezentowane w 117 Turnieju Warcabów Stupolowych 100 X 100 Lidraughts MDK 1, który odbył się 6 sierpnia o godzinie 18.00.
W bydgoskich zawodach rywalizowano w systemie Arena, tempem błyskawicznym 3+0 w czasie 100 minut. Tym razem na podium znalazło się dwóch warcabistów z naszego regionu. Tryumfował Jan Chrząszcz (LZS Senet Janikowo), który zgromadził aż 50 punktów (19 rozegranych partii, 79 % wygranych). III miejsce wywalczył Kacper Białecki (SP 1 Szubin / I LO Szubin), który zakończył zmagania z 28 punktami (24 rozegrane partie, 46 % wygranych. V miejsce zajął Kamil Białecki (SP 1 Szubin / I LO Szubin), a VII miejsce Alan Ufnal (SP 1 Szubin / SzDK Szubin / I LO Szubin). Na X miejscu uplasował się Piotr Szybowicz (MDK 1 Bydgoszcz / SzDK Szubin / I LO Szubin), który dołączył w połowie turnieju.
 
W 115 Turnieju Warcabów Stupolowych 100 X 100 Lidraughts MDK 1 życiowy sukces odniósł ośmioletni Alan Ufnal, który uplasował się na IV miejscu. W tym miejscu należy przypomnieć, iż impreza ma charakter open i startują tutaj przeważnie dorośli warcabiści. Bydgoskie zawody odbyły się 2 sierpnia z udziałem uczestników z Kuby, Trynidadu i Tobago, Dominikany, Polski, Holandii, Ukrainy, Mayotte i Gabonu. Rywalizowano z wykorzystaniem systemu Arena, tempem błyskawicznym 3+2 w czasie 100 minut. Miejsca czołowych warcabistów z naszego regionu: IV miejsce Alan Ufnal (SP 1 Szubin / SzDK Szubin / I LO Szubin), VII miejsce Jan Chrząszcz (LZS Senet Janikowo), XIII miejsce Kacper Białecki (SP 1 Szubin / I LO Szubin), XIV miejsce Kamil Białecki (SP 1 Szubin / I LO Szubin), XVIII miejsce Julia Rocławska (I LO Szubin).
 
Materiał: PS
Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Meble łazienkowe
MEBLE PIOTR PASIEKA
Skup i sprzedaż części
Szczotki do włosów tytanowe Termix
Usta - powiekszanie
Botox i wypełniacze
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)