Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

06 sierpnia 2020

10 sierpnia ruszy nabór do Rady Seniorów. Potrwa 2 miesiące

Gmina Szubin ogłasza nabór kandydatów do Rady Seniorów Gminy Szubin na kadencję #2020-2024. W składa rady wejdzie 9 członków. Nabór rozpocznie się 10 sierpnia i potrwa do 10 września.

Kto może kandydować?

- przedstawiciel podmiotu działającego na rzecz osób starszych,
- mieszkaniec gminy Szubin, który ukończył co najmniej 60 rok życia.

Kto może zgłosić kandydata?

· przedstawiciele podmiotów działających na rzecz osób starszych, np. przedstawiciele organizacji pozarządowych, podmioty prowadzące uniwersytety trzeciego wieku na terenie gminy Szubin, kluby seniora.

Każdy z tych podmiotów ma prawo zgłosić nie więcej niż trzech kandydatów spośród swoich członków lub mieszkańców gminy.

Zgłoszenia kandydatów należy dokonać na formularzach, które dostępne są poniżej, w MGOPS,, Urzędzie Miejskim w Szubinie lub na stronie internetowej urzędu.

Wypełnione formularze zgłoszeniowe wraz z oświadczeniami kandydatów należy złożyć w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Nabór kandydatów do Rady Seniorów” w Biurze Obsługi Klienta Urzędu Miejskiego w Szubinie (ul. Kcyńska 12), pok. nr 12 lub przesłać na adres: Rada Miejska w Szubinie ul. Kcyńska 12, 89-200 Szubin.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Włościanka, w dniu 06-08-2020 20:37:43 napisał:

    Podmioty? Ta śmieszna rada o czym będzie radzić? Przyszły radny sam powinien kandydować a nie po znajomości, linii partii czy inne takie relikty PRL. Istny Kraj Rad - stara rada, młoda rada, zwykła rada a bezprawie i przemoc hula po czerwonej gminie!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble kuchenne
Bezpłatne kontrolowanie sprawności zawieszenia
Fotokubek magiczny
29,90PLN
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Przewóz krajowy
Czytniki kodów kreskowych
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Balustrady Bramy Ogrodzenia
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)